За даними британського видання Express, хіміки виявили цінні властивості в коров’ячому молоці, які можуть суттєво покращити тривалість життя. Вчені з Редінгського університету дослідили, що лише один стакан цього напою щодня знижує ризик інфаркту та серцевої недостатності на 14%, а також зменшує рівень «поганого» холестерину.
Автори дійшли цих висновків, аналізуючи медичні дані понад 2 мільйонів жителів США і Великобританії та їх щоденне харчування. Незважаючи на те, що багато з них мали зайву вагу, поки не має наукових доказів про те, що споживання молока призводить до ожиріння або цукрового діабету.
Регулярне вживання коров’ячого молока також благотворно впливає на травлення, зменшуючи симптоми хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту. Це пояснюється зниженням рівня кислотності, що часто підвищена у хворих на гастрит.