Медичні експерти наголошують на тому, що при відмові від куріння навіть у зрілому віці можна значно продовжити тривалість життя. За словами психотерапевта Кейтлін Хартіган, ключовим аспектом покращення якості життя після 60 років є збалансоване харчування, яке позитивно впливає на мозкову активність. В раціоні таких людей важливо включати корисні ненасичені жирні кислоти, вітаміни і мінерали, при цьому обмежуючи споживання солі та штучних добавок.
«Ті, хто дотримуються здорового раціону з меншим вмістом насичених жирів і більшим споживанням фруктів та овочів, зазвичай демонструють кращі когнітивні результати з віком», – зазначила доктор Хартіган.
Лікар медицини Джессіка Колдуелл підкреслила важливість вживання достатньої кількості білка і клітковини після 60 років, обмеження цукру і збалансований підхід до харчування. «Зменшення споживання цукру сприяє збереженню молодого вигляду шкіри і зменшенню ризику розвитку діабету», – додала вона.
Відмова від куріння після 60 років також значно покращує стан легенів і знижує ризик респіраторних захворювань, підкреслюють експерти.
Крім того, медики навели інші рекомендації, які сприяють здоровому старінню і продовженню активного життя після 60 років.