Недавнє дослідження вчених з Шотландії підкреслило, що кислота, яка міститься в деяких овочах, може негативно впливати на здоров’я зубів.
Тушковані овочі завжди вважалися корисними, проте нові дослідження виявили, що вони можуть містити кислоту, що шкідливо впливає на зубну емаль.
Особливо висока концентрація цієї шкідливої кислоти була виявлена в баклажанах, паприці і кабачках після термічної обробки. Вчені попереджають, що ця кислота може призводити до пошкодження зубної емалі, що зробить її більш уразливою до карієсу.
Крім овочів, на здоров’я зубів негативно впливають також перепади температури, горіхи, тверді ковбаси, цитрусові і соки з них, енергетичні напої та продукти, що містять велику кількість цукру.